Skip to main content
Førstemann til mølla!150 000,- i avslag til de første 10 kjøperne.

For å kunne starte bygging av boligprosjektet på Steinvågneset må det selges 10 leiligheter til.

Det gis derfor 150 000,- i prisavslag til de 10 første som kjøper leilighet i prosjektet.

Dette tilbudet gjelder fra 6.april til 15.mai.

I Skarbøvika får du både urbane og landlige kvaliteter.

Nyt nabolaget
Beliggenhet

Bydelen har mange aktivitets- og rekreasjonsmuligheter, og er et veldig hyggelig sted å bo.

Skarbøvika/Hessa er et flott boligområde med flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. Det er dagligvarebutikker i nær gangavstand, og ikke minst nydelige og godt tilrettelagte turområder. De flotte og mangfoldige turstiene tilbyr alt fra barnevennlige stier – til lengre og mer krevende turer. De små kan for eksempel vandre på trelemmer og i lett terreng rundt Tueneset. Der er det også lekeplasser og de spennende bunkersene å utforske. Soling og bading på den flotte sandstranden rett ved Atlanterhavsparken slår sjelden feil. Det er også fint å ta den litt lengre turen rundt neset fra Atlanterhavsparken til Hessabana enten du går, jogger, sykler eller triller barnevogn. Ønsker du å komme deg opp i høyden er Sukkertoppen et yndet turmål med lett sti fra øst og oppover. For deg som vil ha en utfordring kan du ta Tyskerstien på utsiden av neset.

Beliggenhet

Mange muligheter

Mang en bygutt har sparket fotball på SIF-bana. Klubben er organisert som SIF/Hessa IL og har gode tilbud innen fotball, håndball, volleyball og friluftsliv. Med nye Osane idrettshall som endelig er vedtatt igangsatt sommeren 2023, blir det en rekke nye muligheter innendørs. Osane idrettshall vil betjene hele bydelen og sentrum med totalt ca. 10 000 innbyggere.

Steinvågneset ligger bare 5 minutter i bil unna bysentrum. Det er gode bussforbindelser for de som vil la bilen stå og du er på Ålesund lufthavn Vigra etter 20 min. i bil.

Bo i sjøkanten like vest for sjarmerende Ålesund by

Nærhet til det meste…

1
Sukkertoppen
2
Nye Osane idrettshall
3
Ungdomskole
4
Dagligvarebutikk
5
Barnehage
6
Småbåthavn
7
Busstopp
8
Busstopp
9
Pila
10
Olsfjellet
11
Atlanterhavsparken
12
Badestrand
13
SIF-bana/Klubbhus
14
Tueneset
Ålesund

– ikke uten grunn at National Geographic har kåret Ålesund til en av verdens vakreste havnebyer.

Ålesund har sin særpregede jugendstil som oppstod etter bybrannen i 1904. Da brant 850 hus ned og 10 000 mennesker ble hjemløse. Ved gjenoppbyggingen, som skjedde på veldig få år, ble et av Europas mest karakteristiske bygningsmiljøer i jugendstil skapt. I dag er alle disse vakre bygningene og sjarmerende gatene en god ramme for byens beboere og besøkende.

Ålesund er kjent for et rikt kulturliv, restauranter med sjømat i verdensklasse, et stort utvalg av sjarmerende cafèer og barer, et innovativt næringsliv og et stadig voksende studentmiljø. Som utgangspunkt for opplevelser til sjøs, til fots, fra fjøra til de argeste tinder, byfjellet, Sunnmørsalpene, Borgundfjordfisket, Sukkertoppen, Atlanterhavsparken..osv. Det er et uendelig antall muligheter i dette vakre området.

Oppdag en helt ny bydel

Sjekk boligvelger og priser

TRADISJONSRIKT, FRISKT, FREMSKUTT OG BYGGEKLART

Det er noe friskt og ubedervet over Steinvågneset! I høy grad må det være Valderhaugfjorden som er årsaka, fjorden som står som et omskiftelig teppe – alltid i bevegelse, alltid i skiftninger i lyset – omkring Steinvågneset.

Det er noe erkeålesundsk over Steinvågneset. Utsagnet om at Ålesund er «Byen ved havet» fremfor alle andre, utkrystalliseres her.

TIDLIG ÅLESUNDSK

Ikke bare er det ålesundsk ved at neset hadde blitt en del av Ålesund allerede i 1824, relativt lenge før Ålesund hadde blitt by, altså fått bystatus, i 1848. Neset lå slik til at det ga ei god havn for fartøy langs kysten, her var gunstig plassering for den som skulle drive handel, for den som skulle ta imot fisk, selge fisken videre til inn- og utland og til og med var det på neset plass for den som skulle drive jordbruk.

Sånn sett blir Steinvågneset en slags modell i det vesle format av byen Ålesund i fremtida: Havn, fiske, fartøy av alle slag, handel med fisk, folk som kommer og går, handler og selger.

DEN NORDRE FLANKEN

De to by-øyene Aspøya og Hessa ligger med Steinvågsundet mellom seg. Bydelen Steinvågen befinner seg på Aspøya, mens Steinvågneset ligger på Hessa. Imidlertid kan ikke Steinvågen bare oppfattes som bydelen Steinvågen, men også som sundet – eller vågen – som går under broa – Steinvågsundet. Steinvågneset danner den nordre flanken på dette sundet.

VIRKSOMHETER PÅ NESET

Som et eksempel pÅ Steinvågnesets sentrale plassering i Ålesund, kan nevnes at det var her Ålesunds første postkontor ble etablert. Det skjedde så tidlig som i 1812. Posten ble om noen år flyttet inn til sentrum i byen, som var strøket omkring Ålesundet/Brosundet. – Vi i våre dager kan ha godt av å vite at et postkontor den gangen hadde en mye mer prestisjefylt og viktig posisjon i samfunnet, enn det en «Post i butikk» har nå for tida! Nærmest som et kuriosum kan nevnes at en tysk øl- brygger, Piller, starta sin virksomhet her i 1860. Det skapte selvfølgelig en del trafikk til og fra Steinvågneset. Piller hadde offentlig bevilling og dreiv med ølbrygginga til begynnelsen av 1900-tallet.

På neset ble det samlet en del virksomheter som hadde med fisk og fiskeri å gjøre. Og en av byens fiskegrosserere, Børre Berli, fant ut at det var en passelig plass å ta imot fisk og fiskeavfall og omgjøre til guano (gjødsel). Til det trengte han et forbrenningsanlegg med skorstein, og denne skorsteinen med røyk stigende mot himmelen, var lenge et landemerke for Steinvågneset.Seinere overtok Statens Kjøle- og Fryseri nordligste delen av Steinvågneset. Det ga seg til kjenne i mange år med sin moderne fryseteknikk i solide bygninger, et fyrtårn når det gjaldt å vise veg innen nedkjøling og langtidsbevaring av fiskeprodukt. Og så kom også motorindustrien inn som en bærende bjelke for virksomhetene på Steinvågneset. Hjelset Motorfabrikk var i mange år en av de ruvende bedriftene på neset.

PLASS NOK

Men noe manglet: Boligbygging var det smått med. Kanskje skyldtes det at her var for trangt på det forholdsvis smale Steinvågneset for boliger?

Imidlertid ble fagfolk satt på saka og alle som ville, kunne se at her var plass nok! Og utbyggingsfirmaet – ByBo AS i Bergen – kan i dag konstatere at Steinvågneset kan bli et godt sted å bo. Hvis planene fra firmaet blir fulgt, vil hele Steinvågneset etter hvert bli et attraktivt boligområde, kloss opp til Ålesund sentrum.

LUFT OG SOL I MENGDER

Så snart reiser boligene på Steinvågneset seg. De kommer til å få rom omkring seg – og luft og sol i mengder. Og fra sin fremskutte posisjon på Steinvågneset kan folk i de nye husa i den nye, tradisjonsrike bydelen kunne glede seg over den alltid friske Valderhaugfjorden, som sammen med det nære utsynet mot fjell og by og sjø, forsikrer om at de nå er vel etablert i «Byen ved havet»!

Harald Grytten / Byhistoriker